Välj rätt kendama för att nå rätt

Välj rätt kendama för att nå rätt

Kendama är en japansk företeelse som vuxit sig större och större med åren. För flera hundra år sedan var detta lilla träsvärd och boll ett fördolt vapen som användes av japanska kvinnor som kände sig hotade och ville kunna försvara sig. Med tiden blev det dock till en mer harmlös leksak, som användes av barn. Detta säger åtminstone en historia. En annan säger att spelet uppfanns av några fyllekajor som ville ha ett schyst dryckesspel. Nåväl. Idag har kendama blivit en uppskattad sport över hela världen och kan spelas i tävlingar på riktigt hög nivå.

Precision och skicklighet

Oavsett det exakta ursprunget så finns spelet idag för olika erfarenhet. Det finns enklare varianter med smala pinnar och stora hål – som nog kan passa utmärkt vid ett dryckesslag. Sedan finns det de med tjockare pinnar och smalare hål – som kräver större skicklighet och stor precision. De riktigt avancerade spelarna kräver dessutom greppvänliga ytor och genomtänkta färgkombinationer så att hål kontrasterar mot omgivningen. Proffsspelaren vill ha en perfekt balans mellan bollen och pinnen och preparerar sin kendama i detalj.

Bra leverantör av kendama

För att få tag på en perfekt kendama för just dig bör du vända dig till en återförsäljare med stort utbud. Där kan du leta efter något som passar din nivån inom spelet. Välj då en nivå som ligger strax över den du känner dig bekväm med. Det är den perfekta nivån som ger dig något att sträva mot. En sådan återförsäljare är Spelexperten. Här hittar du ett stort utbud av kendamas. Allt från simpla leksaksvarianter till de mest avancerade tävlingsvarianterna. Tänk igenom noga vad du behöver, och hur du kan jobba med den. Kanske ska du skaffa dig flera, som du kan alternera mellan – med olika svårighetsgrad.

This entry was posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *