Tycker du att det är roligt att ställa bilen på verkstaden?

Om det är så, så gör du nog bäst i att gå till psykologen direkt efter du ställt bilen på verkstaden och be honom kolla lite under din huv också – för då kan du inte vara riktigt klok.
Gemene man tycker nämligen att det är pest och pina att behöva ta sin bil till verkstaden. Inte nog med att det oftast är kopplat till stora utgifter, du är också av med din bil under en obestämd tid. Står du inför att köpa ny bil, och vill ha en bil där du behöver besöka verkstaden så lite som möjligt, då ska du besöka Brittiska Warranty Direct, som har publicerat en lista över de mest pålitliga bilmodellerna de senaste 15 åren. På deras hemsida kan söka på de flesta bilmärken och få upp ett värde i ett “Relability Index”, det vill säga; hur pass troligt det är att bilen du köper hamnar på verkstaden och hur mycket det kommer att kosta.
Mycket användbart. Den absolut bästa bilen  Mitsubishi Lancer – 05 till 08 – har indextalet 6. Detta är en bil som mycket sällan behöver lämnas in, och när man väl gör det är reparationskostnaderna låga. I Sverige har vi Volvo S40 – 96 till 04 – som har bäst index med talet 16.
Du kan vara säker på att ditt försäkringsbolag har koll på denna lista, och att en stabil bil ger en lägre försäkringspremium. Gå in på bilförsäkring guiden och kolla läget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *